Toimitusehdot

Toimitus ja myyntiehdot

Olemme sitoutuneet noudattamaan toiminnassamme yleisiä sähköisen kaupankäynnin sääntöjä ja kuluttajakaupasta säädettyjä lakeja. Nämä toimitusehdot koskevat poikkeavilta osin meidän ja yritysasiakkaidemme välistä kauppaa toimiessamme tuotteiden maahantuojana.

1. Soveltamisala

Näitä toimitusehtoja sovelletaan Varjoliitokauppa (jäljempänä myyjä) ja asiakkaan (jäljempänä ostaja) väliseen kauppaan elleivät osapuolet kirjallisesti ole toisin sopineet tai kuluttajansuojalaki muuta määrää.

2. Toimitus

Toimitusehto on vapaasti myyjän varastossa Tuusulassa. Hinnastossa ja tarjouksissa on hinnoiteltu pakkaamaton tavara. Käsittely- ja toimituskulut laskutetaan erikseen toimituksen yhteydessä. Toimitus katsotaan hyväksytysti vastaanotetuksi, ellei siitä ole huomautettu 7 päivän kuluessa toimituspäivästä. Vahingonvastuu sekä vaaranvastuu siirtyy ostajalle, kun tavara on luovutettu ostajalle tai kuljetusliikkeelle. Myyjä voi vakuuttaa toimituksen ostajan laskuun. Tavara katsotaan toimitetuksi, kun se on lähetetty ostajalle tai kun se on ilmoitettu toimitusvalmiiksi, ja ostajan on sopimuksen mukaan noudettava tavara myyjältä tai myyjän ilmoittamasta paikasta 7 päivän kuluessa.

3. Toimitusaika

Ellei toimitusajasta ole sovittu, myyjä määrää toimituksen ajan. Välimyyntiehto koskee tarjouksia heti varastosta, jolloin varasto voidaan tarjouksen voimassaoloaikana myydä toiselle tarjouksen saaneelle. Milloin tavaran valmistaja tai se, jolta myyjä tavaran hankkii, ei ole täyttänyt sopimustaan ja myyjän toimitus tämän johdosta viivästyy, myyjä ei ole velvollinen korvaamaan ostajalle tästä mahdollisesti aiheutunutta vahinkoa. Myyjä ei kuitenkaan ole velvollinen täyttämään sopimusta, jos sille on olemassa este, jota myyjä ei voi voittaa, tai jos sopimuksen täyttäminen edellyttäisi uhrauksia, jotka ovat kohtuuttomia verrattuna tilauksen kokonaisarvoon. Toimitusaika päättyy tavaran lähtiessä myyjän varastosta tai myyjä ilmoittaa sen luovutusvalmiiksi. Myyjän vahingonkorvausvastuu ei koske välillisiä vahinkoja. Osa luettelossa olevista tuotteistamme on saatavissa päämiehemme erikseen ilmoittaman toimitusajan sekä minimitoimitusmäärän mukaisina.

4. Hinnat

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24% ja ovat ilman toimituspakkausta myyjän tiloissa Tuusulassa. Myyjä varaa oikeuden muuttaa hinnastossa ilmoitettuja hintoja ilmoittamatta siitä erikseen. Jos tulli, arvonlisävero tai joku muu toimitukseen liittyvä vero tai julkinen maksu muuttuu tai sellainen tulee lisää lainsäädännön muuttumisen vuoksi tai jos viranomaisen tulkinta aiheuttaa sen, että toimitukseen liittyvä vero tai maksu, jota aikaisemmin ei ole peritty, määrätään maksettavaksi, muutetaan toimituksen hintaa vastaavasti.

5. Omistusoikeus

Omistusoikeus tavaraan siirtyy ostajalle silloin, kun koko kauppahinta on maksettu.

6. Valuuttasidonnaisuus

Hinnat ovat täydestä määrästään (100%) sidottu myyjän laskutusvaluuttaan. Ellei tarjouksessa tai tilausvahvistuksessa ole erikseen määritelty vertailukurssia tai vertailukurssin ajankohtaa, johon hinta on sidottu.

7. Maksuehdot

Ennakkomaksu tai postiennakko:
Tiliasiakkaiden maksuehto on 7 pv netto ja muille asiakkaille ennakkolasku tai toimitus postiennakolla, ellei toisin sovita. Viivästyneestä suorituksesta myyjä perii korkolain mukaisen (01.01.2013 alkaen 8 %) viivästyskoron sekä maksumuistutuksesta hinnaston mukaisen maksun (01.01.2013 alkaen 5 euroa). Mikäli ostajalla on huomautettavaa laskusta, huomautukset on tehtävä seitsemän (7) päivän kuluessa laskutuspäivästä.

8. Collector Lasku/Osamaksu

Collector Lasku/Osamaksu -palvelulla voit maksaa ostoksiasi jopa 5000 €:n saakka.

Collector Laskulle saat korotonta* maksuaikaa aina vähintään 30 päivää ja jopa 60 päivää.
Lasku erääntyy siis maksettavaksi vasta ostopäivää seuraavaan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä. (* Maksuaikakorko on 0 %, ensimmäiseen laskuun lisätään 2,95 € laskutuspalkkio)
Voit maksaa laskun koko loppusumman eräpäivänä pois tai halutessasi voit valita 1-36 kk:n osamaksuerät. Osamaksu käynnistyy automaattisesti maksettuasi laskuun merkityn minimi osamaksuerän. Halutessasi voit maksaa myös suurempia osamaksueriä tai maksaa koko loppusumman kerralla pois.

Osamaksun korko on 1,6 % kuukaudessa, mikä vastaa 19,20 % nimellistä vuosikorkoa. Laskuun lisätään tilinhoitomaksu 2,95 € kuukaudessa, jolloin todellinen vuosikorko laskettuna 1000 €:n ostoksella on 21,3 %.

Valitessasi Collector Lasku/Osamaksun, saat tilaamasi tuotteet aina kotiin ennen niiden maksamista. Tämä tuo joustavuutta sekä turvallisuutta vaihtojen ja palautusten käsittelyyn.

Collector Lasku/Osamaksua voi käyttää henkilö, joka on täyttänyt 20 vuotta ja jolla on moitteettomat luottotiedot. Teemme luottotietojen tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Myöhästyneistä maksuista ja maksamattomista laskuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu sekä 1,6 % kuukausikorko viivästyneeltä ajalta.
Saatte täydelliset Collector Lasku/Osamaksun ehdot seuraavista linkeistä:

Tarkemman palvelukuvauksen löydät https://www.collector.fi/henkiloasiakkaat/maksa-laskulla/
Yleiset lasku- ja tililuottoehdot löydät https://www.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/Credit_terms_FI.pdf
Vakiomuotoiset Eurooppalaiset kuluttajaluottoehdot löydät https://www.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/SECCI_FI.pdf

Luotonantajana toimii Collector Bank AB.

9. Takuu

Vastuu tuotteen virheestä. Myyjä antaa ostajalle takuun tuotteen virheettömyydestä siinä laajuudessa kuin tuotteen valmistaja/toimittaja on sen myöntänyt. Raaka-aine- ja valmistusvirheet myyjä sitoutuu korjaamaan valintansa mukaan joko kunnostamalla virheelliset tuotteet tai toimittamalla uudet virheettömät tuotteet veloituksetta. Ostajan tulee viipymättä palauttaa virheelliset tuotteet myyjälle tarkastettavaksi. Takuu ei kata vaurioita, jotka johtuvat väärästä varastoinnista, käsittelystä tai käytöstä (esim. altistamisesta kosteudelle, nesteille, liialliselle kuumuudelle tai pakkaselle), onnettomuudesta, laiminlyönnistä, eikä normaalista kulumisesta tai tuotteeseen tehdyistä muutoksista. Paramoottorin kiinnileikkaaminen ei kuulu takuun piiriin, vaan se katsotaan aina käyttäjävirheeksi.

Virheellisten tuotteiden palautuskuluista vastaa ostaja ja korjattujen tai uusien tuotteiden toimituskuluista vastaa myyjä. Takuuna toimitetuille ja korjatuille tai uusille tuotteille myyjä antaa alkuperäisen toimituksen mukaisen takuun lisättynä sillä ajalla, jolloin tavaraa ei vian vuoksi ole voitu käyttää. Myyjän vastuu tavaran virheestä rajoittuu takuuseen, eikä myyjä ole velvollinen korvaamaan mitään välillisiä vahinkoja.

10. Tuotevastuurajoitus

Useat kansainväliset komponenttivalmistajat datakirjoissaan ja muissa tuotetiedotteissaan kieltävät tuotteidensa käytön kriittisenä komponenttina “elämää ylläpitävissä ja ihon alle sijoitettavissa laitteissa “ (life supporting or surgical implant) ilman valmistajan nimenomaista kirjallista suostumusta. Ostaja vastaa kaikista seuraamuksista, mikäli ei noudata ao. kieltoa.

11. Tilauksen peruuttaminen

Ostaja voi peruuttaa tilauksen vain myyjän suostumuksella. Nimenomaan ostajaa varten hankittuja tai valmistettuja välitystuotteita koskevien tilausten peruutuksia myyjä ei hyväksy. Myyjä voi peruuttaa jälkitoimituksen, mikäli sen arvo koko tilaukseen nähden on vähäinen.

12. Tuotteen palauttaminen

Tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus seuraavin ehdoin. Ostaja voi peruuttaa tai palauttaa tilauksen vain myyjän suostumuksella. Jos tuote on asennettu, sitä on käytetty tai se ei ole enää jälleenmyytävissä täyteen hintaan alkuperäisessä pakkauksessaan, myyjällä ei ole velvollisuutta ottaa tuotetta palautuksena vastaan. Palautustapauksissa on pyydettävä myyjältä palautusnumero. Tämä numero on voimassa 7 päivää, jonka aikana tuote/tuotteet on palautettava myyjälle. Palautusnumero on tapauskohtainen. Palautuslähetyksessä tulee olla palautusnumeron lisäksi kopio myyjän laskusta tai lähetteestä sekä ostajan lähete, josta käy ilmi syy, miksi tuote palautetaan. Palautettavien tuotteiden tulee olla vahingoittumattomina alkuperäispakkauksissaan ja sisältää kaikki niihin liittyvät osat (johdot, manuaalit yms.). Muussa tapauksessa hyvitetään tapauskohtaisesti enintään kahdeksankymmentä (80) prosenttia tuotteen hinnasta. Palautettava tavara ensisijaisesti korvataan uudella tuotteella, toissijaisesti hyvitetään. Palautuskuluista vastaa ostaja eikä niitä hyvitetä.

13. Erimielisyydet

Kaupasta mahdollisesti aiheutuneet erimielisyydet tulisi ensisijaisesti ratkaista osapuolten kesken. Mikäli ratkaisua ei synny, riitaisuudet ratkaistaan myyjän kotipaikan käräjäoikeudessa Suomen lakien mukaan.

Comments are closed.